De Aurea-toren: duurzaam en innoverend

In Differdange, in het zuidwesten van het Groothertogdom Luxemburg, bouwt CLE een bijzonder project. De Aurea-toren is 58 meter hoog, maar bovenal is het een duurzaam gebouw, gebouwd volgens innovatieve methoden. 


De Aurea-toren telt 14 verdiepingen, bovenop twee ondergrondse niveaus met parkeergarages. Handelszaken op de gelijkvloerse verdieping, kantoren op de eerste en 138 appartementen – waaronder 8 duplexen – op de hogere verdiepingen.

Hoe maken we voor Aurea het verschil?
CLE zet voor de bouw van de Aurea-toren in op een innoverend systeem voor de fabricage van het aluminium van de buitenramen. Dit procedé werkt met 75% kringloopaluminium en verlaagt de koolstofvoetafdruk van dat materiaal met een factor 8.

Construction Consolidation Center
Een tweede voorbeeld van innovatie vinden we terug op de werf. CLE maakt er gebruik van het allereerste Luxemburgse consolidatiecentrum. Een CCC (Construction Consolidation Center) is een platform voor de centralisatie van materialen. Het zorgt een optimale herverdeling op de werf. Normaal bedraagt de gemiddelde duur van de opslag op de bouwplaats drie maanden. Het consolidatiecentrum brengt die periode terug tot 8 dagen. Zowel het energieverbruik als de CO2- uitstoot worden gehalveerd.

21-april-2021
Verhalen
Aurea
Aurea 2
Aurea 3

Opdrachtgever: Iko Real Estate

Architect: Moreno Architectes

Bouwperiode: 2018 - 2021

Project gerealiseerd door: CLE

 

We gebruiken cookies op onze website om technische mogelijkheden te ondersteunen om u de beste gebruikerservaring te bieden

We gebruiken ook analytische & reclamediensten. Voor opt-out klik voor meer informatie.